duminică, 7 noiembrie 2010

Vinete coapte pane cu sos şi cartofi natur

vinete coapte
cartofi roz
ouă
iaurt (nu prea gras)
castraveţi verzi sau muraţi
usturoi
mărar, pătrunjel
tarhon, măghiran
sare,piper


Vinetele se prepară după reţeta anterioară. Cartofii se curăţă de coajă, se taie în sferturi şi se pun la fiert cu ceva mai multă sare. Când sunt fierţi se scot într-un caston şi se stropesc cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, se presară pătrunjelul tocat, tarhon şi măghiran şi se scutură bine castronul pentru omogenizare (nu amestecaţi ca să nu se sfărâme cartofii). Aveţi grijă cum vă organizaţi - cartofii trebuie să fie calzi în momentul servirii ! Cât timp fierb cartofii, preparaţii sosul: se amestecă usturoiul pisat cu iaurtul, castraveţii tăiaţi cuburi mici, mărarul tocat şi sare. Aşezaţi pe farfurie garnitura de cartofi natur, vinetele pane peste care turnaţi puţin sos. E o mâncare delicioasă şi sănătoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu