marți, 14 iunie 2011

Salată de ceapă cu bulion

Simplu şi bun. Cu salata asta la mine treaba merge puţin pe dos : adică nu caut o salată cu care să servesc o mâncare ci caut mâncarea cu care să servesc salata de care mi se face poftă destul de des.

Ingrediente pentru o persoană de-o poftă :)

o ceapă mare preferabil roşie, dar la nevoie merge perfect şi albă
3 linguri pline cu bulion
1, 2 linguri ulei
3, 4 linguri apă
sare
piper

Ceapa se taie julien (feliuţe) se freacă bine pe tocător cu sare grunjoasă (ca să nu mai fie iute şi să supere stomacul) şi se spală în strecurătoare cu apă rece. Se amestecă restul ingredientelor ca să arate ca un sos omogen şi se toarnă peste ceapă.

Merge foarte bine pe lângă o omletă, cartofi prăjiţi, pilaf sau orice mâncare care cere o garnitură de salată.

Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu