luni, 18 octombrie 2010

Ghebe - Opintici cu smântână

1 kg ghebe
o ceapă mare
400 g smântână
2 linguri de făină
usturoi
sare
piper
rozmarin
mărar
pătrunjel


Se căleşte ceapa tăiată julien (felii). Se adaugă ghebele şi se lasă să fiarbă în suc propriu până când scade. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă ciupercile. Când s-au fiert ciupercile se adaugă smântâna frecată cu făină şi se mai dă un clocot. În final adăugăm usturoi pisat, sare, piper, rozmarin (asta e contribuţia soţului), mărar şi pătrunjel tocat.

Improvizează !
  •  dacă adaugi o linguriţă de boia de ardei la călit ceapa poţi să-i spui "Papricaş de ciuperci cu smântână";
  • merge foarte bine şi cu carne de pui, cartofi, caşcaval (o să semene cu "Pui vienez");
  • orice combinaţie de ciuperci şi/sau carne cu smântână se asezonează perfect cu mămăliguţă.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu