vineri, 26 noiembrie 2010

Ciuperci cu sos Tartar

500 g ciuperci (pleurotus, păstrăvi, ciuperci de bălegar, nicoreţi, plopenchi, etc.)
2 ouă
200 ml ulei
o lingură muştar
300 ml lapte
o linguriţă făină (sau amidon alimentar)
3-4 linguri smântână
sare
o legătură pătrunjel frunze

Ciupercile se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Din gălbenuşurile celor 2 ouă, uleiul şi muştarul facem o maioneză. Albuşurile fierte le vom toca mărunt. În alt vas pregătim un sos Bechamel astfel : punem la fiert 150 ml lapte cu sare. Când fierbe adăugăm 150 ml lapte rece în care am amestecat linguriţa de făină şi lăsăm să fiarbă până când se îngroaşă ca o cremă. După ce se răceşte sosul Bechamel, se amestecă cu maioneza, smântâna, ciupercile scurse şi răcite, albuşurile fierte şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Nu aruncaţi zeama în care au fiert ciupercile. Se poate folosi la alt fel de mâncare adăugând un plus de savoare. E un aperitiv mai uşor digerabil decât ciupercile cu maioneză şi foarte gustos. Poftă bună!

Un comentariu:

  1. The Art of the Woods - TITNIA® Titanium Sunglasses - TITNIA
    Tits the Woods - TITNIA® columbia titanium pants Titanium chi titanium flat irons Sunglasses. Tits the Woods - titanium alloy TITNIA® Titanium 2020 ford edge titanium for sale Sunglasses, TITNIA Sunglasses, TITNIA Sunglasses, keith titanium TITNIA Sunglasses, TITNIA Sunglasses, TITNIA Sunglasses

    RăspundețiȘtergere