miercuri, 4 mai 2011

Mâncare de ştevie cu pulpe de pui

Vreau neapărat să fac o mică introducere. Vă sfătuiesc să nu opăriţi înainte ştevia aşa cum am observat că se procedează în general. Nu doar că nu e necesar, dar se pierd vitaminele din ştevie şi timpul dumneavostră în zadar.


4-5 legături de ştevie
4 pulpe mari de pui (e la fel de bună cu orice fel de carne)
2 cepe uscate mari
4,5 catei de usturoi
2 linguri făină
50 g unt


Pentru că ştevia trebuie gătită foarte puţin, vom începe cu carnea. Pulpele de pui spălate şi bine curăţate de resturi de pene şi puf se pun la prăjit. Se căleşte foarte puţin ceapa tăiată peştişori în unt cu puţină sare.
Ştevia se spală foarte bine, se taie cozile groase ale frunzelor mărunt şi se călesc împreună cu ceapa acoperite cu un capac. Adăugăm pulpele de pui şi o cană de apă şi lăsăm să fiarbă bine carnea. Frunzele de ştevie se taie pe lăţime fâşii de 2-3 cm. Când carnea e fiartă se adaugă treptat (nu încap toate odată) frunzele de ştevie şi se mai lasă să dea un clocot. Desfacem făina în apă rece şi o adăgăm treptat în mâncare, învârtind mereu cu o lingură ca să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă şi usturoiul tocat mărunt. Se mai lasă să dea un clocot cu făina şi se drege de gust cu sare şi piper. E o mâncare cu un gust plăcut acrişor foarte potrivită pentru astenia de primăvară. Se poate servi ca atare, sau cu puţină smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu