E o salată foarte apreciată de cei care au gustat-o. Nu o să dau cantităţi pentru că de obicei o fac din ce rămâne de la murături. De exemplu , în salata asta pun partea sănătoasă din gogonelele, ardeii, gogoşarii, castraveţii care nu au fost utilizati in butoiul de muraturi asortate . Mai adaug ceapă, morcov, conopidă, rădăcină de ţelină şi ghebe micuţe întregi. Toate ingredientele în afara ghebelor şi rădăcinoaselor se feliază subţire. Eu le dau la robot. Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoarea mare. Se opăreşte toată compoziţia la fel ca gogoşarii în oţet şi se pune fierbinte în borcane sterilizate. Opţional se pune deasupra o lingură de muştar frecat cu ulei.
Gătitul e o artă atunci când găteşti cu plăcere, când ai curajul să improvizezi, când reuşeşti să stârneşti apetitul în primul rând vizual, apoi olfactiv şi în sfârşit gustativ. Nu am pretenţii de profesionist, pur şi simplu îmi place să gătesc şi mai ales să mănânc. Nu m-ar bucura aşa de mult să respectaţi întocmai reţetele, aş fi fericită dacă aş reuşi să vă inspir, să improvizaţi pe gustul vostru. Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
www.ciupercile.ro
RăspundețiȘtergere