luni, 22 noiembrie 2010

Aluat de pizza foarte simplu şi gustos în 10 minute

5 ouă
500 g iaurt
2 linguri ulei
10 linguri făină
condimente şi sare

Se bat ouăle, se adaugă iaurtul şi uleiul, se amestecă bine şi se încorporează treptat făina. Aluatul trebuie să aibă o consistentă între cel de chec şi cel pentru clătite. Se condimentează cu sare, piper şi alte condimente care se armonizează cu ceea ce veţi pune pe aluat (brânză , carne sau legume).
Aşa arată alatul :

 Eu am făcut pizza cu bacon, cabanos şi ciuperci culese astă-vară (hribi, pâinişoare, plopenchi, etc.)
 Se toarnă aluatul în tavă şi se pun ingredientele deasupra aluatului. Fiind un aluat moale, ingredientele vor fi parţial încorporate în el. Eu am pus şi un strat de caşcaval peste restul ingredientelor. Iată produsul final :


Şi cu un grilaj de ketcup - parcă ar fi după gratii sărmana pizza , nu-i aşa?


 Aluatul e pufos, foarte gustos, mult mai uşor de digerat  (datorită iaurtului) şi mai rapid decât cel de pâine.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu