vineri, 26 noiembrie 2010

Pate de ficat de casa

500 g ficat (pasăre sau porc)
2 cepe mărişoare
150 g unt
3-4 căţei de usturoi
o linguriţă zahăr
sare, piper
coriandru, măghiran, nucşoară

 Căliţi ceapa tocată mărunt în 100 g unt şi puţină sare. Când devine lucioasă adăugaţi usturoiul pisat sau tăiat mărunt, mai lăsaţi un minut şi adăugaţi ficatul. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi la foc mic până când ficatul este făcut (la rupere are în interior aceeaşi culoare ca la suprafaţă).Condimentaţi cu sare, piper, coriandru, măghiran şi nucşoară. Puneţi la topit linguriţa de zahăr. Fiind o cantitate mică se poate arde uşor dacă nu învărtiţi cu o linguriţă. Lăsaţi doar până când capătă culoarea plăcută de caramel. Stingeţi imediat cu 50 ml apă clocotită. Mixaţi compoziţia din tigaie cu blenderul, adăugând zahărul topit şi restul de unt. Păstraţi în recipiente bine închise la frigider. Eu am încercat şi reţeta cu coniac dar îmi place mai mult aceasta. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu