luni, 22 noiembrie 2010

Ciorbă de Păstrăv de nuc

500 g ciuperci (Păstrăv de nuc, Pleurotus de cultură sau din pădure, Nicoreţi)
o ceapă
un morcov
o rădăcină de pătrunjel
o ţelină mică
3-4 gălbenuşuri
250 g smântână
usturoi
oţet
sare, piper
tarhon şi măghiran
o legătură de pătrunjel şi una de mărar


Ştiu că par cam multe ingrediente, dar nu vă speriaţi e uşor de făcut.
Se spală şi se taie felii ciupercile. Se pun la fiert cu apă. Ceapa se taie mărunt, morcovul, pătrunjelul şi ţelina se dau pe răzătoare mică. Se călesc (ceapa, morcovul, pătrunjelul, ţelina) în puţin ulei. După ce s-au călit le puneţi peste ciupercile fierte. Amestecaţi într-un castron gălbenuşurile cu smântâna şi trei linguri de oţet. Turnaţi treptat în castron şi amestecaţi supă de la ciuperci până când au aceeaşi temperatură cu supa din oală. În acest moment se toarnă amestecul din castron în oala cu ciuperci şi legume. Se lasă să mai dea un clocot şi se adaugă după gust sare, piper, tarhon şi măghiran. Verdeaţa tocată mărunt se adaugă înainte de a opri aragazul. Se serveşte cu mujdei de usturoi, oţet (pentru cine mai doreşte) şi ardei iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu