luni, 18 octombrie 2010

Gogoşari în sos cu ghebe - opintici

3kg gogoşari
2 kg ghebe
1 borcan de 400 g bulion
1 borcan de 400 g muştar
1 borcan de 400 g zahar
1/2 borcan de 400 g oţet
1/2 borcan de 400 g ulei
sare, piper, foi de dafin

Se aleg ghebe cât mai micuţe, se spală şi se fierb o oră. În alt vas se pun la fiert toate ingredientele în afară de gogoşari şi ghebe. Gogoşarii se spală, se curăţă de cotoare şi se taie feliuţe de 1,5-2 cm. Când clocotesc restul ingredientelor se adaugă gogoşarii şi ghebele scurse de apa în care au fiert. Se mai lasă pe foc până când se înmoaie puţin şi gogoşarii. Se pune totul fierbinte în borcanele bine sterilizate. Se mai sterilizează borcanele într-un vas cu apă încă o jumătate de oră.

Cei care iubesc peştele îl pot adăuga la această conservă prăjit fără făină.

Aşa arată peştele cu gogoşari şi ghebe în sos conservat pentru iarnă.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu