luni, 25 octombrie 2010

Murături de Trâmbiţa piticilor - Craterellus cornucopioides

ciuperci
hrean
usturoi
cimbru
mărar
oţet
sare
zahăr


Ciupercile de Trâmbiţa piticilor se curăţă cu mare atenţie în interiorul pâlniei. E de preferat să se taie pe lungime ca să fim siguri că nu au rămas insecte în interiorul trâmbiţei. Se spală şi se fierb în apă cu sare şi se strecoară. În borcanul spălat şi sterilizat (fiert într-o oală mai mare împreună cu capacul) se pun cimbru şi mărar uscat. Apoi aşezăm ciupercile fierte şi 2, 3 căţei de usturoi. Deasupra se pun câteva bucăţele de hrean. Fierbem apă cu oţet, sare şi zahăr (gustaţi - trebuie să vă placă zeama) şi turnăm fierbinte în borcan peste ciuperci. Se depozitează în cămară şi se serveşte la fel ca orice murătură.


Improvizează!
  • iese puţin mai dulce dacă amesteci cu gogoşari feliati;
  • poţi umple ardei graşi cu ciuperci şi ceapă tăiată julien.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu