ardei gras
varză
ghebe
hrean
mărar pentru murături,frunze de ţelină
sare
Se aleg ardei frumoşi (arată mai bine dacă intercalaţi galbeni cu roşii) se curăţă cu grijă de cotoare şi se umplu cu varză tocată frecată cu sare (ca să se înmoaie) şi cu ghebe fierte. Se pot pune capace din roşii sau chiar capacele lor cu codiţa tăiată scurt. Se aşează în borcane de 800 g., se pune deasupra mărarul , frunzele de ţelină şi hreanul şi se toarnă peste ele apă fiartă cu sare, răcită, exact ca la murături. Se pun capacele şi se lasă la murat în cămară. Se serveşte ca salată, murătură (se servesc întregi). Face o impresie deosebită.
Gătitul e o artă atunci când găteşti cu plăcere, când ai curajul să improvizezi, când reuşeşti să stârneşti apetitul în primul rând vizual, apoi olfactiv şi în sfârşit gustativ. Nu am pretenţii de profesionist, pur şi simplu îmi place să gătesc şi mai ales să mănânc. Nu m-ar bucura aşa de mult să respectaţi întocmai reţetele, aş fi fericită dacă aş reuşi să vă inspir, să improvizaţi pe gustul vostru. Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu