marți, 29 martie 2011

Macrou afumat cu fasole

o bucată de macrou afumat
300g fasole uscată
o ceapă roşie mare
o linguriţă muştar
4-5 linguri maioneză
50 ml vin alb
zeamă de lămâie după gust
o legătură pătrunjel verde
sare şi piper


Se pune fasolea la fiert. Între timp se taie ceapa julien, se pune într-un castron împreună cu linguriţa de muştar, vinul, sarea, piperul şi zeama de lămâie. Se curăţă macroul de piele şi oase şi se taie sau se rupe bucăţele. Se amestecă cu ceapa şi restul ingredientelor din castron şi se lasă la macerat până cînd e gata fasolea. Fasolea fiartă se scurge şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit se pune şi ea în castron. Se adaugă maioneza şi pătrunjelul verde tocat şi se amestecă uşor. Se adaugă după gust sare, piper, zeamă de lămâie şi/sau maioneză. Vă asigur că e delicioasă. În fond e un fel de fasole cu afumătură , nu-i aşa ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu