10 ouă de Phallus impudicus
o ceapă mare
2 cartofi roz fierţi
câteva măsline
maioneză după gust
pătrunjel verde
puţin coriandru măcinat
Se fierb ouăle de Phallus impudicus în apă cu sare pentru 20 minute. Ceapa se taie julien, se freacă cu sare şi se clăteşte cu apă rece într-o strecurătoare (ca să nu fie prea iute). Cartofii fierţi cu sare în coajă se curăţă şi se taie felii. Ciupercile fierte se curăţă de pieliţa albă şi de stratul gelatinos şi se taie felii. Amestecăm uşor într-un vas ciupercile, ceapa, cartofii, măslinele şi maioneza. Condimentăm cu sare, piper, coriandru şi ornăm cu pătrunjel verde tocat.
Gătitul e o artă atunci când găteşti cu plăcere, când ai curajul să improvizezi, când reuşeşti să stârneşti apetitul în primul rând vizual, apoi olfactiv şi în sfârşit gustativ. Nu am pretenţii de profesionist, pur şi simplu îmi place să gătesc şi mai ales să mănânc. Nu m-ar bucura aşa de mult să respectaţi întocmai reţetele, aş fi fericită dacă aş reuşi să vă inspir, să improvizaţi pe gustul vostru. Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Multumesc pentru reteta
RăspundețiȘtergere