luni, 13 decembrie 2010

Murături de Phallus impudicus

E o reţetă foarte apreciată în Franţa şi Germania.

Ouă şi picioare de Phallus impudicus
oţet
usturoi
foi de dafin
ienupăr boabe
piper boabe
sare
 Ciupercile se fierb în apă cu sare 15 minute, după care se scurg şi se pun cu grijă (să rămână întregi, frumoase) în borcane împreună cu câţiva căţei de usturoi. Fierbem separat apă cu oţet (două părţi apă la o parte oţet), foi de dafin, ienupăr boabe, piper boabe, puţin zahăr şi sare. Gustaţi zeama pentru a-i putea regla gustul (dacă e nevoie adăugaţi apă sau oţet, zahăr sau sare). Turnaţi fierbinte peste ciuperci şi închideţi cât mai etanş borcanul.
Se servesc ca murătură sau se folosesc ca decor feliile de ouă de Phallus impudicus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu